Wat staat er allemaal op een nachtkastje?

Een slaapkamer is erg persoonlijk en het nachtkastje de plek waar vaak de meest persoonlijke spullen liggen. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar een nachtkastje en wat er op en in staat, zegt veel over iemand. Wat zijn de meest voorkomende spullen op een nachtkastje?

Een nachtlampje

Wat bijna iedereen sowieso op zijn nachtkastje heeft staan is een nacht of bedlampje. Dit is vaak een lampje dat niet zo fel is als een lamp die aan het plafond hangt. Het is vaak meer een sfeerlampje. Deze wordt aangezet voordat je gaat slapen, om nog even wat te kunnen relaxen of wat te lezen.

Medicatie en water

Voor het slapen gaan is voor veel mensen het moment waarop ze medicatie in moeten nemen. Zo hebben veel vrouwen bijvoorbeeld hun anticonceptiepil op hun nachtkastje liggen. Daarnaast een glas water waar de medicatie mee in genomen kan worden. Dit is ook fijn als je in de ochtend wakker wordt en een droge mond en keel hebt. Dan kun je meteen een slonk water nemen. Zo voel je je ook meteen een stuk wakkerder.

Crème en lippenbalsem

Vaak krijg je last van droge lippen tijdens je slaap of als je in je bed ligt. Een lippenbalsem is aan te raden om ook op je nachtkastje te hebben liggen. Vaak is het ook fijn om nog een crème aan te brengen voor het slapen gaan. Denk hierbij natuurlijk aan een gezicht crème, maar het is ook fijn om je voeten nog even in te smeren voor het slapen gaan.

Wat ligt er dan nog in het nachtkastje zelf?

De meeste nachtkastjes hebben een laatje erin zitten. Hier liggen vooral troepjes of dingen die je minder vaak gebruikt. Denk hierbij aan brillendoekjes, een boek dat je nog wilt lezen of een tijdschrift en bijvoorbeeld een elastiekje. Ook is dit de plek waar vaak massageolie, condooms, speeltjes en glijmiddel bewaard worden. Het bed is toch de plek waar deze dingen het meest worden gebruikt en zo zijn ze altijd binnen handbereik als je ze nodig hebt.

Ook verzamelen in nachtkastjes vaak EHBO-spullen. Denk hierbij aan pleisters, paracetamol, ibuprofen, pincet en desinfecteer gel. Een pijnstiller wordt toch ook vaak nog voor het slapen ingenomen, dus is het handig als het in de buurt ligt.

Het nachtkastje zelf

Er zijn veel nachtkastjes op de markt. Kies je voor een nachtkastje hout, kunststof of bamboe? Bamboe brengt weer een bepaalde sfeer mee, kunststof is handig schoonmaken en hout is meest voorkomende. Zeker in nachtkastjes van hout heb je zoveel mogelijkheden! Ze zijn er in alle maten, met of zonder laatje of plankje en in alle kleuren te verkrijgen of te verven!

Ook zijn er veel verschillende designs. Kies voor een nachtkastje op pootjes, of met extra laatjes voor extra opbergruimte. Er zijn open of gesloten nachtkastjes, of kies voor een zwevende die aan de muur gemonteerd is. Zo kun je je nachtkastjes zo afstemmen op je eigen interieur en de sfeer die je wilt creëren in de slaapkamer.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Lichtstraatmontage
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart