WOZ waarde bezwaar maken: wanneer?

WOZ waarde bezwaar maken, wanneer doe jij dat eigenlijk? Doordat het internet vol staat met artikelen die weergeven in welke situaties jij beter wel of niet bezwaar kunt maken, zou je spontaan door de bomen het bos niet meer zien. Daarom geeft dit artikel een kort bondig overzicht van veelvoorkomende redenen in welke gevallen je beter wel of niet bezwaar kunt maken, waarbij het belangrijk is dat je altijd je persoonlijke situatie in je achterhoofd houdt. Dat zijn immers de omstandigheden die uiteindelijk tellen!

Woningverbetering

Heb je zonnepanelen en een dakkapel geplaatst of als enige in de buurt besloten de woning te isoleren of woonkamer uit te breiden? In beide gevallen heb je de woning verbeterd, waardoor de WOZ waarde in werkelijkheid mogelijk hoger is. Dat is een voordeel wanneer jij je huis volgend jaar te koop wilt zetten. Indien je geen verhuisplannen hebt, is het beter om deze verbeteringen voor jezelf te houden, tenzij je graag maandelijks wat extra geld overmaakt aan de belastingdienst. Dat kan en mag natuurlijk ook.

Overlast

Zijn de omstandigheden in de buurt veranderd? Zijn er bijvoorbeeld wekelijks minstens twee feestjes in de woning waar vorig jaar nog die buurvrouw van tachtig woonde of heeft je onderbuurman besloten een patatzaak te openen? Kies er dan voor om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde als je volledig van plan bent hier te blijven wonen. Grote kans dat de daadwerkelijke WOZ waarde lager uitvalt dan de waardebepaling van de gemeente.

Uitzicht

Heeft de gemeente besloten om het reusachtige grasveld of dat bos waar jij op uitkeek te gaan gebruiken voor nieuwbouw of juist besloten dat niet-bewoonde, maar prachtige kasteel te slopen? Zet dan nu nog de eerste letters van jouw bezwaarschrift op papier als je voorlopig nog niet van plan bent je spullen te gaan pakken. Naast dat het voor jou heel jammer is dat het vrije uitzicht verdwijnt, is de WOZ waarde in werkelijkheid vermoedelijk lager. Zoals eerder geschetst, kan dat belastingtechnisch nog eens in je voordeel uitwerken!

Buurt

Is er in je straat een nieuwe supermarkt geopend? Is er een speeltuin voor kinderen aangelegd of heeft de gemeente extra bomen recht voor je huis geplant? Dat zijn allemaal voorbeelden van situaties die de gemeente mogelijk over het hoofd heeft gezien bij het bepalen van de WOZ waarde. Datzelfde geldt wellicht voor de coffeeshop die onlangs is geopend.

Schade en achterstallig onderhoud

Het afgelopen jaar helaas pech gehad door een overstroming of aardbeving? Kom dan vandaag nog in actie en stel een bezwaarschrift op. Dezelfde tip geldt wanneer je cv-ketel een stuk ouder is dan die van de buren en andere omwonenden, of je enkel zit opgescheept met (toren)hoge servicekosten in vergelijking tot de rest. Dan is het aannemelijk dat de officiële WOZ waarde van je woning lager is dan is aangenomen door de gemeente. Dat geldt eveneens wanneer je woning niet vrij is van constructie- of bouwfouten of er schade is aan de gevel of fundering. Ook dan kun je beter WOZ waarde bezwaar maken.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Lichtstraatmontage
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart